Co je to pufování?

Co je to pufování?

popcornPufování je způsob přípravy určitých pokrmů jako je rýže a různé obiloviny (pšenice, žito aj.). Při pufování, dochází k tomu, že pokrm za vysoké teploty a tlaku expanduje a vypaří se z něj všechna voda. Jedná se rychlý proces, který zachovává výživné látky. Nejběžnější ukázkou pufování je popcorn. Kukuřičné zrno se vloží do mikrovlnné trouby, v které se prudce ohřeje a po dosažení kritické teploty zrno exploduje.

Pufování se velmi často používá ve zdravé výživě, ve které se nejčastěji můžete setkat s pufovanými rýžovými chlebíčky, které se všelijak dochucují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..