Lučina je velmi lahodná, avšak i poměrně drahá. Přitom je její příprava až neskutečně snadná a zvládne jí i absolutní nešika. Pojďme si tedy ukázat, jak si doma udělat skvělou lučinu. 

Co budete potřebovat?

Nějaký tužší bílý jogurt o objemu 0,5 l. Ideálně Selský jogurt od Hollandia, který je má oproti ostatním jogurtům mnohem tužší konzistenci. Dále potřebujete zakysanou smetanu a tak 1/2 čajové lžičky soli.

Postup

Připravte si nádobu, do které umístíte cedník vyložený čistou látkou, třeba utěrkou. Následně všechny ingredience důkladně smíchejte a nalijte je do látky v cedníku. Nyní nechte 8 – 10 hodin odkapávat vodu. Ideální je nechat lučinu udělat přes noc. Ráno pak po odkapání vody na vás bude čekat výborná domácí lučina, za cenu minimálně o 50% nižší než dáte za lučinu v obchodě. Lučinu pak z látky přendejte do nějaké nádobky a můžete jí podávat třeba hned k snídani.

Je to skutečně velmi snadný recept, se zaručeně dobrým výsledkem.

Domácí lučina