Jak chutná chřest?

Chřest je mnoha lidmi velmi oblíbenou přílohou, jejíž cena může být relativně vysoká. Z toho důvodu ho ne každý kupuje, díky čemuž je chřest poměrně neznámý. Přitom je to

Langoše jako ze stánku. Jak na ně?

Také máte langoše spojené s létem? Hodně často bývají v bufetech u koupališť, oblíbenou pochoutkou jsou také v kempech na Vltavě, výtečné nadýchané obří placky si užijete na Slovensku. Co kdybyste si tenhle pocit léta zkusili navodit doma? Připravit je není tak složité.

Jak udělat domácí paštiku?

Čerstvý chléb namazaný paštikou je výbornou snídaní, svačinou i večeří. A paštika je také oblíbeným předkrmem, obzvlášť v některých zemích. Například Francouzi, ale také Belgičané, paštiky jedí při každé příležitosti a v jejich přípravě jsou mistry. V našich obchodech je k mání nepřeberné množství druhů a příchutí paštik, ale u žádné z nich nemáte stoprocentní jistotu toho, co vlastně jíte.

Continue reading Jak udělat domácí paštiku?

Jak jednoduše oloupat vejce?

Vejce si čas od času určitě dá každý. Jenže, komu by se chtělo vejce loupat, že? Když už odloupnete první kousek skořápky, čeká na vás bílá blanka, která vše komplikuje. Naštěstí existuje poměrně snadný způsob, jak vejce efektivně oloupat.

Jak oloupat rajče?

Byť se to tak možná nezdá, tak loupání rajčat není nijak náročné. V zásadě se rajčata loupají pomocí tak zvaného blanšírování. Co to je si teď ukážeme.