Langoše jako ze stánku. Jak na ně?

Také máte langoše spojené s létem? Hodně často bývají v bufetech u koupališť, oblíbenou pochoutkou jsou také v kempech na Vltavě, výtečné nadýchané obří placky si užijete na Slovensku. Co kdybyste si tenhle pocit léta zkusili navodit doma? Připravit je není tak složité.

Jak udělat domácí paštiku?

Čerstvý chléb namazaný paštikou je výbornou snídaní, svačinou i večeří. A paštika je také oblíbeným předkrmem, obzvlášť v některých zemích. Například Francouzi, ale také Belgičané, paštiky jedí při každé příležitosti a v jejich přípravě jsou mistry. V našich obchodech je k mání nepřeberné množství druhů a příchutí paštik, ale u žádné z nich nemáte stoprocentní jistotu toho, co vlastně jíte.

Přečíst Jak udělat domácí paštiku?

Jak si doma připravit pečené kaštany?

Pečené jedlé kaštany neodmyslitelně patří k vánočnímu období, stejně jako jmelí, jehličí nebo kapr. Jejich vůně se line mezi stánky prakticky každých vánočních trhů a mnozí návštěvníci sem míří právě kvůli jejich lahodné chuti. Tuto dobrotu si ale můžete vychutnat nejen u prodejního stánku, jejich příprava doma není nijak složitá.

Rybí polévka z kapra

Rybí polévka je mňamka, která by rozhodně neměla chybět na štědrovečerním menu. Připravili jsme pro vás rodinný recept na skvělou rybí polévku, který rozhodně stojí za vyzkoušení. Nechme zbytečných slov a pusťme se do díla.

Jak připravit vaječný, karamelový, kávový nebo kokosový domácí likér?

Smetanové likéry jsou oblíbeným pitím, které mají rády především ženy, ale skleničkou občas nepohrdne ani mnohý muž. A Vánoce jsou zase oblíbeným obdobím, kdy se láhev takového pití otevírá. Jemná sladká chuť se výborně hodí právě ke svátečním chvílím, kdy pomůže dokreslit slavnostní atmosféru a naladit chuťové pohárky na mísy dobrot. Chcete letos udělat dojem

Přečíst Jak připravit vaječný, karamelový, kávový nebo kokosový domácí likér?

Jak připravit suflé?

Suflé je typickým francouzským dezertem, který je velmi lahodný a určitě uspokojí všechny mlsné jazýčky milující čokoládu. Jeho kouzlo spočívá ve spojení nadýchaného křupavého povrchu a tekuté horké čokolády uvnitř. Kdo by odolal takové lahůdce?