Rybí polévka z kapra

Rybí polévka z kapra

KaprRybí polévka je mňamka, která by rozhodně neměla chybět na štědrovečerním menu. Připravili jsme pro vás rodinný recept na skvělou rybí polévku, který rozhodně stojí za vyzkoušení. Nechme zbytečných slov a pusťme se do díla.

Potřebné ingredience

  • kapří hlava – může jich být i více, záleží na tom, pro kolik lidí bude polévka. 1 hlav stačí tak pro 4 lidi.
  • vnitřnosti bez žlučníku
  • sůl
  • nahrubo nastrouhaná zelenina – mrkev, petržel, celer
  • máslo
  • olej
  • hladká mouka
  • mletý muškátový květ
  • mletý pepř
  • mléko
  • polévkové koření
  • čerstvou petrželovou nať

Postup

  • Uvaříme hlavu(y) v osolené vodě (1 – 1,5 litru). Hlavu vyndáme a obereme maso.
  • Vezmeme trochu vývaru a uvaříme v tom vnitřnosti.
  • Vezmeme trochu vývaru uvaříme nahrubo nastrouhanou zeleninu.
  • Z másla trochy oleje a mladké mouky připravíme světlou zásmažku. Tu následně postupně zaléváme zbytkem vývaru z hlav. Nakonec přidáme trochu mléka, pro zbělení a celé to ochutíme pepřem a muškátovým květem. Následně vaříme 45 – 60 minut.
  • Nyní smícháme vývar se zeleninou a vývar s vnitřnostmi a obrané maso z hlavy. Do toho přes sítko přecedíme vývar se zásmažkou. Vše se 20 – 30 minut povaří. a dochutí se polévkovým kořením a solí.
  • Do polévky si můžeme dát krutony (nasucho smažené pečivo). Servírujeme a konzumujeme 🙂 Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..