Domácí hořčice

Hořčici nemusíte vždy nutně kupovat jen z krámu. Můžete si jí poměrně jednoduše připravit doma přes tak jak vám bude vyhovovat.

Ingredience

90 g bílého hořčičného semínka

20 g černého hořčičného semínka

50 g cukru nebo medu

100 g vinného octa – aceto balsamico

Dále budete potřebovat sklenici na uskladnění hořčice a hmoždíř

Postup

Suché ingredience rozmělněte v hmoždíři na prášek. Po té postupně přidávejte vinný ocet. Dále nechte 20 minut odstát, aby hořčice zhoustla. Pokud jste si vybrali med, nezapomeňte jej přidat do hořčice. To je v zásadě vše. Směs nalijte do vyvařené sklenice a nechte zhruba 2 týdny odstát v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..