Recept na lahodnou marinádu s lehčí přírodnější chutí. Ingredience 4 polévkové lžíce másla 1 polévková lžíce citronové šťávy 1 polévková lžíce čerstvě nasekané bazalky půl čajové lžičky pepře půl čajové lžičky soli půl kila kuřecího masa Postup Máslo necháme rozpustit. Následně do něj přimícháme všechny uvedené přísady, kromě masa, a necháme zhruba půl hodiny uležet.
Rubrika: Kuchyň
Recepty a návody
Jogurtová pikantní marináda pro grilování
300 ml neslazeného bílého jogurtu 1 čajovou lžičku soli 1 čajovou lžičku pepře 1 čajovou lžičku nastrouhané limetkové kůry půl čajové lžičky papriky – sladká/pikantní – záleží na vás 1 polévkovou lžíci chilli omáčky – druh opět záleží na vás 1 větší na jemno nastrouhanou cibuli hrst čerstvě nasekané šalvěje 4 lžíce oleje 2 lžíce
Svíčková snadno a rychle
Svíčkové se z nějakého důvodu lidi často obávají. Přitom ve skutečnosti je to snadné jídlo, které zvádne každý, kdo umí uvařit čaj. Skutečně nehledejte v tomto jídle žádnou magii.
Kýbl sushi s mangem
Následující recept je určen pro lidi, kteří mají rádi sushi, ale nechtějí ho pracně doma vyrábět. Takže jak na to?
Roláda s jahodami
Suroviny 4 vejce 4 polévkové lžíce polohrubé mouky 4 polévkové lžíce cukru krupice 2 šlehačky na šlehání 1 ztužovač šlehačky cca 5 – 10ks jahod Postup Vejce rozdělíme, žloutky a bílky zvlášť. Ušleháme bílky s polovinou cukru. Žloutky s druhou polovinou cukru ušleháme do pěny. Poté opatrně a postupně vmícháváme na střídačku mouku a ušlehané
Jak uvařit artyčoky v páře?
Do kastrólu si připravíme vodu a napařovací košík. Artyčoky zbavíme špatných listů a dáme je vařit na páru na 30 až 40 minut. Kastról samozřejmě přikryjeme pokličkou. Po vaření v páře lze artyčoky ihned podávat, nebo dále zpracovávat. Samotným vařením na páře se zachovají všechny důležité vitamíny a minerály.
Jak uvařit hrášek po anglicku?
Hrášek jednoduše povařte ve velkém množství osolené vody (cca 10g na litr) zhruba 20 minut. Pro dosažení lepší vůně přidejte fenykl. Hrášek po anglicku se podává v přírodní úpravě dochucený čerstvým máslem.
Jak uvařit chřest?
Přivedeme k varu více vody. Na 1 litr vody přidáme 10 g soli a vložíme svazky chřestu do vody, který dále vaříme na velmi mírném plameni. Vždy dbejte na to, aby se chřest nemačkal. Hrnec dále přikryjte látkou, která bude zajišťovat konstantní teplotu pro vaření. Chcest povařte cca 15 – 30 minut. Při vaření nezapomeňte
Co je to blanšírování?
Blanšírování je kuchařská technika spočívající v ponoření plodu do horké vody a jeho následném ochlazení. Blanšírovat (čistit) lze zeleninu, maso, nebo ovoce. Při tomto způsobu zpracování se zachovají všechny hodnotné látky zpracovávaného pokrmu. Mimo to maso takto ošetřené zůstává šťavnatější při dalším tepelném zpracování. Blanšírování ovoce a zeleniny se používá k odstranění tuhé nebo silné
Jak na blanšírování špenátových listů?
Přivedeme k varu na 1 kg špenátu 5 litrů vody, do kterého dáme 10 g soli. Špenátové listy následně ponoříme do vody a vaříme je na velmi silném ohni bez pokličky za stálého míchání. Spařené listy necháme okapat, případně z nich vymačkáme veškerou vodu. Pokud špenát ihned servírujete, stačí jej nechat okapat a ihned servírovat.