Pokud zkoušíte udělat medium rare steak klasickým způsobem, tak budete mít problém zjistit, jestli je dostatečně rare, nebo ne. Abyste vždy udělali dokonalý steak, tak vám přinášíme moderní recept, který se řadí do kategorie domácí molekulární kuchyně. Avšak nebojte, žádnou chemii přidávat nebudeme.
Jak udělat perfektní steak?
Připravené maso vložte do platového sáčku a nechte maso se dokonale zmrazit (tak aby maso bylo rovné a dalo se smažit). Zmrazené maso vyndáme z pytlíku a následně vložíme na rozehřátou pánvičku s olejem a necháme steak prudce dozlatova opéct po obou stranách. Díky tomu, že je maso zmrzlé, tak vnitřek steaku zůstane zachován syrový. Následně pak steak na 60 minut dáme do rozehřáté trouby na 50 stupňů dopéci.
Zdroj: http://www.nytimes.com