Proč je zdravá mrkev?

Mrkev každý zná moc dobře. Je to naše dost často v kuchyni používaná kořenová zelenina, která není nikterak složitá na pěstování. Jenže, ne každý ví, proč je mrkev považovaná za velmi zdravou zeleninu.

Langoše jako ze stánku. Jak na ně?

Také máte langoše spojené s létem? Hodně často bývají v bufetech u koupališť, oblíbenou pochoutkou jsou také v kempech na Vltavě, výtečné nadýchané obří placky si užijete na Slovensku. Co kdybyste si tenhle pocit léta zkusili navodit doma? Připravit je není tak složité.

Novinka: Kaše s chia semínky

  Spousta lidí si marně láme hlavu nad tím, jak efektivně konzumovat zdravá chia semínka, která jsou v poslední době velmi oblíbená nejen pro vysoký obsah omega-3 mastných kyselin. Naštěstí

Jak udělat domácí paštiku?

Čerstvý chléb namazaný paštikou je výbornou snídaní, svačinou i večeří. A paštika je také oblíbeným předkrmem, obzvlášť v některých zemích. Například Francouzi, ale také Belgičané, paštiky jedí při každé příležitosti a v jejich přípravě jsou mistry. V našich obchodech je k mání nepřeberné množství druhů a příchutí paštik, ale u žádné z nich nemáte stoprocentní jistotu toho, co vlastně jíte.

Přečíst Jak udělat domácí paštiku?

Jak jednoduše oloupat vejce?

Vejce si čas od času určitě dá každý. Jenže, komu by se chtělo vejce loupat, že? Když už odloupnete první kousek skořápky, čeká na vás bílá blanka, která vše komplikuje. Naštěstí existuje poměrně snadný způsob, jak vejce efektivně oloupat.