Suflé je typickým francouzským dezertem, který je velmi lahodný a určitě uspokojí všechny mlsné jazýčky milující čokoládu. Jeho kouzlo spočívá ve spojení nadýchaného křupavého povrchu a tekuté horké čokolády uvnitř. Kdo by odolal takové lahůdce?
Rubrika: Dezerty
Jak vyrobit skvělý domácí ovocný sorbet?
Zmrzlina a léto jsou nerozlučnými parťáky, spousta lidí pak této pochoutce neodolá ani během zbytku roku. Právě teď je v plném proudu sezóna různých druhů ovoce, ze kterého se dá připravit vynikající mražená dobrota. Oblíbenost ovocných sorbetů si jistě nezadá se smetanovými zmrzlinami, o kterých jsme psali v minulém článku. Pojďme si dnes představit několik
Jak udělat odpalované těsto?
Větrníky a věnečky patří mezi nejoblíbenější zákusky. Bezpochyby je to dáno výbornou lehkostí a nadýchaností odpalovaného těsta, které tvoří jejich základ. Přestože se jeho příprava může zdát na první pohled složitá, opak je pravdou. Stačí trocha snahy a určitě brzy vyrobíte doma stejně vynikající zákusky. Za zkoušku to rozhodně stojí.
Jak udělat domácí karamel?
Karamel je oblíbenou pochoutkou, která chutná samotná i v mnoha variacích sladkých zákusků či cukroví. Dnes se dá v některých větších obchodech bez problémů koupit plechovka hotového karamelového Salka, pokud ale tuto možnost nemáte, můžete si ho vyrobit i doma a to hned dvěma způsoby.
Jak udělat pravý a falešný marcipán?
Marcipán je pochoutkou, kterou milují děti i mnozí dospělí. Oblíbený je samostatný třeba v podobě různých figurek, ale také se velmi často využívá na dozdobení dortů a zákusků, protože se z něj dají tvořit všemožné krásné ozdoby. K sehnání je marcipán v každé cukrárně, vyrobit si ho ale můžete i doma, což vám vyjde jistě