Chřest je mnoha lidmi velmi oblíbenou přílohou, jejíž cena může být relativně vysoká. Z toho důvodu ho ne každý kupuje, díky čemuž je chřest poměrně neznámý. Přitom je to velmi chutná zelenina, která je považována za elixír mládí. Obsahuje totiž hodně vitamínů a ještě více minerálů. Především pak vysokou hladinu kyseliny listové, důležité pro prevenci cévních onemocnění a pro krvetvorbu.
Jak tedy chutná chřest?
Chuť chřestu je svěží, lehce nahořklá, připomíná čerstvý hrášek a tak trochu i nepálivou ředkvičku. Výsledkem je opravdu příjemná svěží chuť. Rozdíl mezi zeleným a bílím chřestem není nějak výrazný. Zelený je více chuťově výraznější, ale ne o moc. Rozdíl vidím zejména ve vzhledu, kdy zelený chřest je na talíři mnohem výraznější, než bílá chřest na bílém talíři.