Roláda s jahodami

Suroviny

  • 4 vejce
  • 4 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 4 polévkové lžíce cukru krupice
  • 2 šlehačky na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • cca 5 – 10ks jahod

Postup

Vejce rozdělíme, žloutky a bílky zvlášť. Ušleháme bílky s polovinou cukru. Žloutky s druhou polovinou cukru ušleháme do pěny. Poté opatrně a postupně vmícháváme na střídačku mouku a ušlehané bílky. Směs poté natřeme na plech vyložený pečícím papírem. pečeme na cca 180 stupňů po dobu 12-ti minut. Po upečení ještě teplé srolujeme. Než těsto vychladne, ušleháme šlehačku se ztužovačem a podle chuti jí osladíme. Roládu rozvineme, potřeme šlehačkou a bohatě poklademe jahodami, tak aby se roláda dala zabalit. Nakonec roládu opět zarolujeme a pocukrujeme moučkovým cukrem. Roládu pak dáme vychladit do lednice.

 

Na vaše otázky odpovíme. Nebojte se zeptat.