Obsah
skrýt
Suroviny
- 4 vejce
- 4 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 4 polévkové lžíce cukru krupice
- 2 šlehačky na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- cca 5 – 10ks jahod
Postup
Vejce rozdělíme, žloutky a bílky zvlášť. Ušleháme bílky s polovinou cukru. Žloutky s druhou polovinou cukru ušleháme do pěny. Poté opatrně a postupně vmícháváme na střídačku mouku a ušlehané bílky. Směs poté natřeme na plech vyložený pečícím papírem. pečeme na cca 180 stupňů po dobu 12-ti minut. Po upečení ještě teplé srolujeme. Než těsto vychladne, ušleháme šlehačku se ztužovačem a podle chuti jí osladíme. Roládu rozvineme, potřeme šlehačkou a bohatě poklademe jahodami, tak aby se roláda dala zabalit. Nakonec roládu opět zarolujeme a pocukrujeme moučkovým cukrem. Roládu pak dáme vychladit do lednice.