Exkluzivní tabulka s časy máčení a klíčení semen

semínka slunečnice
Licence: CC BY 2.0 Autor: oatsy40

Připravili jsme pro vás exkluzivní tabulku, která ukazuje jak dlouho se nejrůznější semínka musí nechat máčet a pak klíčit, aby došlo k jejich aktivaci, díky které pak vaše tělo z nich získá mnohem více výživných látek. Semínka jsou totiž stavěná tak, že dokáží přežít váš trávicí systém, což znamená, že vaše tělo z nich nedostane moc výživných látek. Pokud chcete ze semínek dostat maximum, pak je musíte nechat naklíčit, nebo alespoň nechat máčet.

Název semínka Doba máčení Doba klíčení
Pekanový ořech 4 až 6 hodin Neklíčí
Mandle 8 až 12 hodin 12 hodin
Vlašský ořech 4 hodiny Neklíčí
Paraořech Nenamáčí se Neklíčí
Adzuki 8 hodin 3 až 5 dní
Cizrna 12 hodin 15 hodin
Čočka 8 hodin 12 hodin
Mungo 1 den 2 až 5 dní
Kamut 7 hodin 2 až 3 dny
Pšenice 7 hodin 2 až 3 dny
Oves 6 hodin 2 až 3 dny
Špalda a Žito 8 hodin 2 až 3 dny
Ječmen 6 až 8 hodin 2 dny
Pohanka 15 minut 1 až 2 dny
Quinoa 2 hodiny 1 až 2 dny
Proso 8 hodin 2 až 3 dny
Rýže 9 hodin 3 až 5 dní
Kukuřice 12 hodin 2 a 3 dny
Pepita 8 hodin 1 až 2 dny
Konopné semínko 6 a 8 hodin 2 až 5 dní
Slunečnicové semínko 2 hodiny 2 až 3 dny
Lněné semínko 8 hodin neklíčí
Pískavice řecké seno 8 hodin 3 až 5 dní
Vojtěška 8 hodin 2 až 5 dní
Sezamové semínko 8 hodin 1 až 2 dny
Arašídy 12 hodin 2 až 4 dny
Dýňové semínko 1 až 4 hodiny 1 až 2 dny
Makadamový ořech Nemáčí se Neklíčí
Kešu 2 až 3 hodiny Neklíčí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..