Vlašské ořechy jsou skvělá a zdravá pochoutka, kterou je dobré zařadit do svého jídelníčku. Například, věděli jste, že po nich budete „chytřejší“? Obsahují totiž látky, které váš mozek nakopnou. A nejen to. Jenže, jak takové ořechy vlastně uchovávat?
Konzervace vlašských ořechů a nejen jich
Ořechy při nesprávném skladování nejčastěji plesnivý. Proto je nejnutnější je před uskladněním opravdu pořádně vysušit. Sušení na vzduchu trvá cca měsíc – záleží na množství a prostorách. Ořechy můžete sušit i pomocí sušičky, ale pozor na teplotu. Vyšší teploty ničí cenné látky.
- na suchém a temném místě – nehledejte v uskladňování nic komplikovaného. Máte-li vhodné prostory, pak nemusíte ořechy nijak komplikovaně konzervovat.
- zavařit – dát naloupané ořechy do sklenice, tu zavíčkovat a zavařit na 80 stupňů po dobu cca 15 minut. Zavařením se vytvoří ve sklenici podtlak, který zabrání tomu, aby se přes netěsnosti do sklenice dostal vzduch. Pozor: ořechy i sklenice musí být dokonale suché.
- zamrazit – ideálně ve vakuovaném sáčku, aby se k ořechům nedostala vlhkost.
- konzervovat v medu – cukr je výborný konzervant. Chutná-li vám med, pak ořechy smíchejte s dostatkem medu.
Máte-li nějaký lepší způsob, jak uchovat ořechy, napište nám prosím do komentářů pod článkem.