Určitě si pamatujete reklamy na ochucenou mléčnou rýži. Určitě si také pamatujete, že to není zrovna levná záležitost. Nyní si ukážeme jednoduchý způsob, jak si udělat spousty dobré mléčné rýže. Takže jak na to? Jednoduše, nehledejte v tom vědu. Na slušnou svačinu pro 3 lidi budete potřebovat 1 a půl hrnečku rýže a litr mléka. Mléko zahřejte a přidejte do něj rýži. Rozhodně se mléko nesmí vařit. Nyní rýži v mléce míchejte tak dlouho, než se mlékem nasákne rýže a zbytek se vypaří.
Pokud rádi sladíte, pak si na konci vaření do rýže přidejte cukru. My vám však doporučujeme „kaši“ nesladit. Lepší je do ní přidat kompot, nebo skořici s trochou cukru.
To je vše. Za zhruba 20 minut máte připravenou báječnou mléčnou rýži, která vás vyjde na zlomek ceny z obchodu.