V České republice není rýže moc oblíbená, protože jen hrstka lidí jí umí správně připravit. Což je škoda, protože rýže je velmi dobrá. Takže hoďte předsudky za hlavu, jakmile totiž zjistíte, jak jí udělat, zamilujete si jí. Na trhu je nespočet zajímavých druhů rýží, které stojí za to ochutnat. Bohužel, klasickým způsobem rýži nikdy neuděláte dobrou. Takže jak na to? Jednoduše. Tajemství dobré rýže, která je hotová za 20 minut, se jmenuje rýžovar.
Věřte tomu nebo ne, ale nejsnáze rýži připravíte s rýžovarem. Moderní rýžovary jsou navíc tak jednoduché, že do nich přidáte dle doporučení několik odměrek rýže, vodu a zmáčknete tlačítko start. Rýžovar se již o vše postará sám. Zajímavostí u vaření v rýžovaru je to, že se v něm rýže vaří jen ve velmi malém množství vody, která je po uvaření rýže zcela vyvařená. Ceny rýžovarů se pohybují kolem 500,-Kč, což není velká investice, která vám odhalí tajemství perfektně uvařené rýže.