Recept na výbornou krupicovou kaši

Recept na výbornou krupicovou kaši

Autor ilustrace: gdakaska Zdroj: Pixabay

Krupicová kaše je jednoduchá řeknete si, ale jak jsem zjistil, návodů jak jí udělat je poměrně dost a docela se liší. Dal jsem si tedy práci práci s tím, že jsem zjistil, jak skutečně udělat skvělou krupicovou kaši.

Je to velmi snadné a zvládne to úplně každý. Co budete potřebovat.

  • půl litru plnotučného mléka
  • 6 lžic krupicové kaše (ne vrchovaté, ale rozumně zarovnané)
  • špetku soli
  • půl lžíce krupicového cukru, nemusí však být

Ingredience dáme do hrnce a za stálého míchání na střední plamen (4 – 5 na el. sporáku), mícháme tak dlouho, dokud krupice nezhoustne. Stálé míchání je nutné, jinak se vám kaše zespodu připálí a při následném míchání vám v ní mohou vzniknout cucky. Po zhoustnutí ihned servírujeme na talíř a dále dle chuti přidáme máslo a kakao, nebo Granko. Použít se také dá nějaký kompot. Ten je lepší přidávat až když je kaše trochu vychladlá. Co si dáte na kaši je na vás, možnosti jsou téměř neomezené. To je vše. Pokud se budete přesně držet návodu, chybu neuděláte a pochutnáte si na skvělé krupicové kaši.

Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..