Jak se jí Kiwano, a jak chutná?

Jak se jí Kiwano, a jak chutná?

Kiwano

Kiwano, je označováno jako Mélano, nebo třeba také africká rohatá okurka, latinsky pak Cucumis metuliferus. Jedná se o původem africkou okurku, která navzdory svému vzhledu tak nějak i jako okurka chutná, jen je trochu nasládlá a mírně navinulá. A jak se vlastně tato pro nás exotická pochutina vlastně jí? Zcela jednoduše. Rozkrojíte jí a sníte střed, tedy dužinu s pecičkami.

Kiwano není vhodné pro dlouhodobé skladování.

Z hlediska výživy se pak na Kiwanu oceňuje větší množství vitamínu C, draslíku a hořčíku.

Označení Kiwano je jen obchodní název, který se mezi lidmi vžil.

Kde najde Kiwano své uplatnění? V nápojích, ovocném salátu, dresingu nebo třeba také v salse. Záleží jen na vás. Vzhledem k pořizovací ceně a chuti podobné okurce, se snad uplatní jen v nápojích.

kiwano

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.