Jak zrušit účet na Facebooku

Jak zrušit účet na Facebooku

Facebook má jednu ošklivou vlastnost, když chcete smazat svůj účet, není to úplně zcela jednoduché, zejména pokud nevíte jak. Na následujících řádcích je popsán způsob, jak účet deaktivovat, a jak ho smazat.

Jak deaktivovat profil na Facebooku?

Deaktivace váš profil nesmaže, jen ho jakoby umrtví. Udělá se to následovně.

1 – klikněte na Zubaté kolečko v pravém horním rohu – Nastavení a vyberte Nastavení účtu

2 – klikněte na záložku Zabezpečení v levém rohu

3 – zhruba uprostřed obrazovky klikněte na text – Deaktivujte svůj účet

FB-deaktivace-uctu

4 – Facebook se vás bude snažit přemluvit k tomu, abyste to nedělali, a tak vám udělá rekapitulaci toho, kdo vám bude chybět apod. Dále bude vyžadovat důvod odchodu. Jediný způsob, co zde lze vyplnit je jako důvod odchodu uvést „Další“ a něco rozumného si vymyslet. Dále je na stránce ještě pár nastavení, avšak ty nejsou moc důležité. Následně klikněte na potvrdit.

Nyní je již účet deaktivován, takže by se neměl nikde zobrazovat. Pokud se však k Facebooku přihlásíte, bude účet opět aktivován.

Jak úplně smazat účet u Facebooku

1 – Přihlašte se na Facebok

2 – klikněte na následující odkaz – odkaz, nebo tento odkaz -, který vás rovnou zavede na stránku s úplným smazáním účtu. Po potvrzení budete mít dva týdny na rozmyšlenou. Pokud se během této doby přihlásíte, váš účet nebude smazán.

Pokud vás zajímá jak se k odkazu na smazání dostat, klikněte na Nápověda->Správa účtu->Deaktivace, odstranění a zvěčnění účtu->Jak mohu svůj účet trvale odstranit->Vyplňte tento formulář

FB-smazani-uctu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..