Kýbl sushi s mangem

Následující recept je určen pro lidi, kteří mají rádi sushi, ale nechtějí ho pracně doma vyrábět. Takže jak na to?

Budete potřebovat rýži. Ideálně lepivou, s nelepivou jídlo nebude tak dobré. Jelikož je rýže hlavní ingrediencí, necháváme množství a druh rýže na vás. Kvalitní rýže je totiž poměrně drahá. Dále si kupte rybí filé, uzeného lososa, šťavnaté mango a čínskou sójovou omáčku.

Posup

Připravíme si rýži. Filé krátce osmažíme na pánvičce bez soli a dalších úprav (filé není potřeba dlouho dělat, pouze tak dlouho, aby se dalo snadno nakrájet). Filé, lososa a mango si nakrájíme na malé kostičky. Nakonec rýži rozprostřeme dle velikosti hladu na talíř a následně na ní dáme postupně od středu filé a lososa. Jelikož je lepivá rýže poměrně suchá, je možné porci polít trochou oleje z pánvičky. Mango a sójovou omáčku do jídla přidáváme dle chuti až při konzumaci. Milovníci wasabi mohou opět dle chuti jídlo doladit tímto nesmírně pálivým japonským kořenem.

Jedná se o velmi chutné jídlo, které je velmi snadné a rychle udělané.

Na vaše otázky odpovíme. Nebojte se zeptat.

%d blogerům se to líbí: