Jak uvařit brokolici

Pro uvaření 1 kg brokolice budete potřebovat 2 litry vody, kterou nejprve přivedete k varu, osolíte jí a nakonec přidáte brokolici. Do vody však nedávejte celou brokolici, nýbrž jí předtím rozdělte na zhruba stejné růžičky. Pro vylepšení chuti můžete do vody přidat dva stroužky česneku. Brokolici vaříme zhruba půl hodiny. Správně uvařená brokolice je měkká,

Přečíst Jak uvařit brokolici

Víte jak bojovat s únavou a špatným soustředěním se?

Jste ospalí, nebo se nemůžete soustředit na práci, udělejte si práškový zelený čaj matcha a bude opět svěží a soustředění na práci. Čaj matcha totiž obsahuje nejvyšší množství aminokyseliny L-theaninu, který obsahuje pouze zelený čaj, navozující v mozku stav hluboké relaxace bez pocitu ospalosti. L-theanin totiž v mozku zvyšuje činnost alfa vln….. Definice alfa vln

Přečíst Víte jak bojovat s únavou a špatným soustředěním se?

Zdravotní účinky zeleného čaje

Zelený čaj se vyrábí z nefermentovaných listů čajovníku, čímž je zachován nejvyšší obsah aktivních látek. Kofein v čaji má stimulační efekt na centrální nervový systém, posiluje koncentraci a duševní výkonnost, působí močopudně a rozkládá tuky uvnitř tukových buněk, takže mohou být z těla snadno vyloučeny.

Prevence nachlazení

Rok se nám nezadržitelně blíží ke konci a s ním i sychravé počasí, které s sebou přináší mnohá onemocnění jako angína, chřipka a jiné nemoci horních cest dýchacích.

Jak skladovat zelený čaj

Pro uchování skvělé chuti čaje je potřeba jej správně skladovat. Čaj při skladování uchraňte před světlem, vlhkostí, pachy potravin a cigaretového kouře. To znamená, že je potřeba čaj uchovávat

Čaj a jeho vliv na zdraví

Již od samého počátku pití čaje (230 let př. n.l.) se lékaři a mniši zmiňují o mnoha prospěšných účincích čaje, zejména zeleného. Čaj má schopnost osvěžovat, zvyšovat pohotovost myšlení a bránit nemocem. Tyto skutečnosti potvrdily moderní výzkumy.  

Pár zajímavostí o pití čaje

Víte jak správně udělat čaj? Při přípravě čaje záleží na kvalitě vody. Je doporučována měkčí voda (koupená, balená, filtrovaná), protože se v ní lépe rozvyne chuť čaje. Kvalita čaje samotného je také velmi důležitá. Nicméně, správnou přípravou lze i z obyčejnho čaje udělat velmi chutný čaj.