Je tak obyčejná, že nás nejspíš ani nenapadne o ní přemýšlet. Přitom právě ona nám dokáže předat tolik prospěšných látek, že je to až k nevíře. Řeč je o cibuli, která má kromě výrazné chuti také výjimečné zdravotní účinky. Pojďme si je přiblížit.
Rubrika: Kuchyň
Recepty a návody
Chia semínka – k čemu jsou dobrá, a jak je konzumovat?
Chia semínka, latinsky nazývaná Salvia Hispanica, jsou semínka rostliny šalvěje hispánské, která pochází z Jižní Ameriky, konkrétně z
Co je RAW FOOD neboli živá strava?
RAW FOOD se dostává v poslední době do popředí zájmu všech, kteří se zajímají o to, co konzumují. Je návratem ke kořenům, protože právě živá strava byla tím, čím se přirozeně stravovali naši dávní předci. Co si pod tímto pojmem tedy představit?
Jak udělat dokonalý medium rare steak?
Pokud zkoušíte udělat medium rare steak klasickým způsobem, tak budete mít problém zjistit, jestli je dostatečně rare, nebo ne. Abyste vždy udělali dokonalý steak, tak vám přinášíme moderní recept, který se řadí do kategorie domácí molekulární kuchyně. Avšak nebojte, žádnou chemii přidávat nebudeme.
Co je to Šmakoun a jaké má využití?
Slyšeli jste už slovo Šmakoun? Přemýšlíte, co by se tak pod tímto názvem mohlo skrývat? Hned vám prozradím, o co jde a také proč byste měli tento pokrm zařadit do svého jídelníčku. Pokud totiž chcete zhubnout nebo svůj jídelníček alespoň odlehčit, je právě Šmakoun tím pravým.
Exkluzivní tabulka s časy máčení a klíčení semen
Připravili jsme pro vás exkluzivní tabulku, která ukazuje jak dlouho se nejrůznější semínka musí nechat máčet a pak klíčit, aby došlo k jejich aktivaci, díky které pak vaše tělo z nich získá mnohem více výživných látek. Semínka jsou totiž stavěná tak, že dokáží přežít váš trávicí systém, což znamená, že vaše tělo z nich nedostane
Překyselení organizmu – co to je, a jak to napravit?
V médiích se často můžete setkat s tím, že až 80% naší populace je překyseleno a že je to docela závažný problém. Pojďme si tedy tuto problematiku vysvětlit. Předem vás upozorňuji, že článek bude psán jednoduchým jazykem tak, aby jej všichni pokud možno pochopily.
Glykemický index brambor se mění v závislosti na jejich zpracování
Jaká je z hlediska glykemického indexu nejvhodnější příprava brambor?
Jak podpořit střevní mikroflóru při používání antibiotik?
Asi každý z vás moc dobře ví, že ve střevech nám s trávením pomáhají mnohé bakterie, které považujeme za přátelské – souhrnně je nazýváme střevní mikroflórou. Mezi nejznámější patří bakterie lactobacillus acidophilus a lactobacillus bifidis, přičemž ve střevech je podobných přátelských bakterií více.
Chlorella – vše co je o ní potřeba vědět
Jaká je Chlorella? Jaké má pozitivní a negativní účinky? K čemu se používá? Je to opravdu superpotravina?